Interiérové trendy 2023: Dekorace

Interiérové trendy 2023: Dekorace

INTERIÉROVÉ TRENDY 2023

Zájem o interiérový design je nesporně na vzestupu. Zatímco dříve jsme se o trendech ve světe interiérů a designu mohli dozvědět spíše z odborných časopisů o interiérech nebo z mezinárodních veletrhů, nyní shledáváme interiérové trendy dennodenně na sociálních sítích od našich oblíbených influencerů. K nejrozšířenějším sociálním sítím na kterých můžete trendy hledat je samozřejmě Instagram a Pinterest. Nyní se do hry však přidal i TikTok, kde interiérový designéři, architekti a milovníci designu radí, co vám pomůže docílit Vašeho vysněného interiéru.  

Odpusťme o konzumerismu a vsaďme na nadčasové klasiky, které nám budou kouzlit úsměv na tváři každý den, nejenom v novém roce 2023!

MENU space

1) NADČASOVÝ LUXUS

Lidé touží po osobnosti! Nábytek, dekorace i osvětlení s osobností jsou hlavním tažným prvkem každého moderního interiéru. Mramor je nahrazován teplými dřevy a teplými šeděmi. Instagramový minimalismus pomalu mizí a nahrazuje ho francouzská secese 40. let ve spojení se surovými materiály, přírodními prvky a osobitými dekoracemi. 

 

NOVEL křeslo

2) ORGANICKÉ TVARY

Zaimponování umění do vašeho domova není žádným přechodným trendem. Již od dávných věků si své obydlí zdobíme uměním ve všech jeho formách. 

Když byli designéři v 1. ročním průzkumu návrhářů Dibs dotázáni, která umělecká média budou s největší pravděpodobností používat pro klienty v nadcházejícím roce, sochy získaly nejlepší odezvu s rekordním 44 % hlasů. Ať už se rozhodnete pro současné umělce nebo jste fanouškem antikvariátních kusů, zvažte podstavec nebo římsu. Tímto podtrhnete hodnotu vašeho díla a dáte lépe na obdiv jeho krásu svým hostům. 

 

PLINTH podstavec

3) NOVÝ PŘÍSTUP "MINIMAL ECLECTICISM" 

Ke značné změně přispěla tendence lidí shromažďovat ikonické kusy nábytku a dekorací z různých stylů napříč érami. Nebát se kombinovat a míchat různé styly dohromady. To vedlo k novému vzhledu, který návrhářka Charlotte Taylor nazývá minimálním eklekticismem – sloučením všech epoch a stylů pod minimalistickým a přehledným deštníkem. Každý produkt k místnosti k nám promlouvá a dělá výsledný interiér osobní a zajímavý.