Kouzlo lněného ložního prádla

Kouzlo lněného ložního prádla

Kouzlo lněného ložního prádla

Proč bychom měli zvážit lněné ložní prádlo? Vyplatí se investovat do ložního prádla? Na co se u výběru lněného ložního prádla soustředit? 

Pokud zvažujete investici do kvalitního lněného ložního prádla tento článek je přímo pro vás. Shrneme si všechny pro a proti a odpovíme na nejčastější otázky, které mohou při výběru tohoto unikátního prádla nastat. 

LNĚNÉ LOŽNÍ PRÁDLO ONCE MILANO X TOOGOOD

Lněné povlečení je často dražší než bavlněné – alespoň zpočátku. Důvodem je to, že ceny bavlny jsou uměle deformovány vládními dotacemi a také se často vyrábí v rozvojových zemích využívajících pracovní sílu a znepokojivé množství chemikálií ke zvýšení výnosů. Naproti tomu evropský len zpracovávají řemeslníci podle evropských pracovních zákonů.

Co je to len? 

Lněná vlákna jsou notoricky tuhá, sestávající z mnoha buněk sbalených dohromady (na rozdíl od bavlněných jednobuněčných vláken). Tato pevnost z něj dělá vynikající materiál pro pytle a provazy – které používají hrubší, krátká lněná vlákna – narozdíl od lněného povlečení, které používá jemnější a delší lněná vlákna. Ve srovnání s bavlněným ložním prádlem, které se postupem času žmolkuje a trhá, lněné ložní prádlo časem měkne, protože se vymývá pektin. Díky tomuto faktoru se v některých částech Skandinávie evropské lněné povlaky na přikrývky a polštáře předávají z generace na generaci. I když tedy prádlo vyžaduje vyšší počáteční náklady, náklady na použití jsou často nižší než levnější lůžkoviny vyrobené ze slabších materiálů.

ONCE MILANO

Vhodný za každého ročního období

Ať už hledáte ložní prádlo pro jakékoliv roční období, lněné prádlo DOES IT ALL. 

V zimě totiž len funguje skvěle, jako izolant, který udržuje teplotu těla. Přirozená hustota prádla také utěsňuje jakékoliv nepříznivé povětrnostní podmínky, jako průvan v místnosti, takže nebudete muset utrácet peníze za přehozy a další vsrtvy.

Prádlo má díky své poréznosti velkou tepelnou vodivost a v létě odvádí teplo od těla. Len také odvádí vlhkost a pot, takže už nikdy nebudete muset spát pod vlhkým prostěradlem.

LNĚNÉ PRODUKTY

Krása v nedokonalosti

Lněné povlečení má vypadat zmuchlaně. V tom je však právě jeho největší plus. Nemusíte trávit hodiny žehlením a postel také ustelete během několika sekund. Len je sám o sobě tak krásný a ušlechtilý materiál, že můžete zapomenout na dokonale vyžehlené a načechrané prádlo a užít si přirozenou krásu přírody. 

Nehledě na to, že len je již po dlouhá léta miláček minimalistické estetiky Pinterestu a Instagramu. lněné povlečení má tento ručně vyrobený, strukturovaný vzhled, který nelze napodobit s příliš dokonalou polybavlnou z výrobní řady.

I když je prádlo luxusní a elegantní není „luxusní“ stejným způsobem jako předražená značková kabelka nebo značková košile. Namísto investování do značky nebo pověsti jde každý cent do špičkového řemeslného zpracování, které je charakteristickým znakem skandinávského designu.

Pokud tedy hledáte nadčasovost a kvalitu je lněné ložní prádlo přímo pro vás. 

 

PŘEČTĚTE SI O KVALITĚ BENÁTSKÉHO LNU OD ONCE MILANO