O společnosti

Společnost Oluce vznikla roku 1945. Od tohoto roku dostala nespočet prestižních světových ocenění a stala se součástí významných budov a interiérů. 

Oluce je nejstarší italskou projekční společností v odvětví osvětlení, která je v provozu dodnes. Charakteristické designy lamp z nich dělají ikony, které komunikují napříč generacemi a stávají se nedílnou součástí domovů po celém světě. Vedle katalogových produktů se Oluce věnuje i speciálnímu zakázkovému designu pro své klienty.

Zlomek z historie

Sedmdesátá léta znamenala začátek velmi důležité éry pro Oluce. Tato éra byla poznamenána jedním z velkých italských mistrů designu: Vica Magistrettiho. Magistretti byl po mnoho let uměleckým ředitelem a vedoucím designérem společnosti a zanechal svou nezaměnitelnou stopu.

Kuta, Lester, Nara, Idomeneo, Pascal, Dim, Sonora, Snow a zejména Atollo se staly ikonami mezi osvětlením. Jenom samotná lampa Atollo získla následovná ocenění. 

  1. Compasso d’Oro ADI 1979
  2. Museum of Modern Art”, New York 1979
  3. Philadelphia Museum of Art”, Philadelphia 1983
  4. Kunstgewerbe Museum”, Zuerich 1983
  5. Museum “Die Neue Sammlung”, Muenchen 1983
  6. Museum Fuer Kunst und Gewerbe”, Hamburg 1986
  7. Kunstmuseum”, Dusseldorf 1989
  8. Collezione Permanente del Design Italiano 1945-1990, Triennale di Milano

Výroba

Již více než 70 let zkušeností v oblasti osvětlení. U Oluce se může spolehnout na solidní zázemí technických dovedností. Dnes Oluce vyniká v používání jemných experimentálních materiálů - kamene, mramoru a pozinkovaných kovů.

To je doprovázeno neustálým technologickým výzkumem, který zaručuje použití špičkových světelných zdrojů a procesů. Zářivá stezka neomezeného experimentování s neobvyklou estetikou a funkcí. Kromě standardních katalogových produktů nabízí možnost žárovek na míru pro konkrétní potřeby nebo přizpůsobitelné varianty produktů ze stávajících kolekcí.