Santa & Cole

Santa & Cole

Kvalita a Detail

Santa & Cole je malý, nezávislý editor designových produktů s kořeny v Belloch (Barcelona, ​​Španělsko). Více než osmdesát tvůrců přispělo do bohatého katalogu produktů nábytku a osvětlení pocházejících z velmi odlišných kontextů od renomovaných designérů, jako jsou Antoni Arola, Miguel Milá, André Ricard a llmari Tapiovaara. 

Společnost Santa & Cole dbá na kvalitu a detail. Veškerá výroba je situována do rozsáhlé sítě dodavatelů, zejména ve Španělsku, ale také v dalších zemích, jako je Japonsko, kde se vyrábí washi papír pro naši lampu Tekiò.

Budovat, chránit a šířit

Posláním Santa & Cole je budovat, chránit a šířit znalosti prostřednictvím designových objektů. Předměty, jejichž kvalita je rozpoznatelná na dotek ruky a které obohacuje životy lidí, ať už doma nebo ve sdíleném prostředí komerčních budov. Jejich filozofie je více moderní než futuristická a více se soustředí na 'ticho' než 'pronikavost'. 

Santa & Cole založili Nina Masó, Javier Nieto Santa a Gabriel Ordeig Cole v roce 1985.  V době, kdy byly halogenové žárovky v módě, Santa & Cole obhajoval použití přírodních materiálů, jako je dřevo, prošívaná lepenka nebo stuhy. Od doby, kdy vtrhlo na scénu osvětlení LED, pokračovali Santa & Cole v hledání světla, které zvýrazňovalo krásu objektů, stínů a lidí. 

V 90. letech, v radostném období po barcelonských olympijských hrách, se zrodily některé z větších lamp, modulárních lamp, jako Estadio nebo Moaré, reagující na potřebu osvětlit veřejná místa. Našim cílem není současný trh, ale trh budoucnosti, ne Barcelona, ​​ale svět, ne trend, ale odkaz na historii.